Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” ajută copiii săraci să meargă la școală

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii din familii nevoiașe vor merge anul acesta la școală sau grădiniță fiind ajutați de parohul Bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Chișinău.

CHIŞINĂU, 20 aug – Sputnik, Mariana Râţoi.  Parohului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Sergiu Curnic a declarat pentru Sputnik că în total au fost adunaţi 100 de mii de lei de la oamenii de bună credinţă, bani din care biserica a procurat pentru copiii săraci haine, încălțăminte și rechizite școlare.

Школьный учитель - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Statul ajută elevii înainte de noul an de studii

Preotul spune cu regret că, “astăzi, în secolul XXI, în satele Moldovei mai sunt familii care nu au ce mânca, iar copii lor nu merg la școală pentru că nu au cu ce se îmbrăca”.

„În țară noastră e sărăcie, eu am fost în sate și am văzut că lumea, elementar, nu are aragaz și ochiuri la ferestre”, mai spune preotul.

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, împreună cu enoriaşii a reușit să aducă bucurie în mai multe familii din raioanele Căuşeni, Ștefan Vodă, Orhei, și Edineț.

Fluxul de știri
0