Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu risca sa fie exclus din cursa electorală

© Partidul Liberal, facebookMihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Voronin a sesizat Comisia Electorală Centrală și solicită eliminarea lui Ghimpu din cursa electorală. CEC face apel la corectitudine în campania electorală.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Miercuri, serviciul de presă al PCRM a informat că Vladimir Voronin a depus o contestație la CEC prin care cere excluderea lui Mihai Ghimpu din cursa electorală, pentru declarațiile unioniste făcute de acesta în cadrul acţiunii de lansare în campania electorală.

Liderul PL Mihai Ghimpu la pescuit. - Sputnik Moldova
Dezvăluire senzațională: în ziua alegerilor Mihai Ghimpu va merge la pescuit

Mihai Ghimpu a declarat la data de 2 septembrie că „odată ce va ajunge președinte, primul lucru care îl va face, va fi să unească Republica Moldova cu România”. Potrivit lui Voronin, această declarație pune în pericol statalitatea Republicii Moldova.

Solicitat de Sputnik, membrul CEC Andrei Volentir, a declarat că contestația va fi examinată în cel mai scurt timp.

Miercuri, Comisia Electorală Centrală a emis un comunicat prin care face apel la corectitudine în desfășurarea campaniei electorale și atenționează că dreptul la liberă exprimare ”poate fi supus unor formalităţi, condiţii, restricţii sau sancţiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare într-o societate democratică, pentru securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţa publică”.

Fluxul de știri
0