Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Socialiștii vor contesta la CC procedura de examinare a moțiunii de cenzură

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că socialiștii intenționează să conteste la Curtea Constituțională procedura de examinare a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, precum și procedura de asumare de către Cabinetul de Miniștri a răspunderii pentru pachetul de șapte legi.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Deputații fracțiunii de opoziție a socialiștilor s-au adresat la Curtea Constituțională (CC) a ţării pentru a contesta procedura de examinare a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, a declarat marți în fața jurnaliștilor liderul PSRM, Igor Dodon.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Cum a reacționat Filip la inițierea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului

Anterior, fracțiunea socialiștilor din Parlament a inițiat o moțiune de cenzură în legătură cu decizia Cabinetului de Miniștri de a-și asuma răspunderea pentru cele șapte legi în vederea încheierii acordului cu FMI.

În afară de socialiști, proiectul a fost susținut de fracțiunea comuniştilor și cea a liberal-democraţilor.

Însă, din cauza lipsei de cvorum în Parlament, moțiunea de cenzură nu a trecut.

„Ne-am adresat la Curtea Constituțională. Ședința de ieri a Parlamentului nu a fost legală. În primul rând, nu a fost respectată procedura de pregătire a ședinței, nu a existat avizul și nici chiar ședința comisiei juridice nu a avut loc. În afară de aceasta, ședințele Parlamentului, conform legislației, trebuie să se desfășoare în zilele de joi și vineri", a spus Dodon.

Acesta a menționat că opoziția intenţionează să înainteze o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Filip.

„Am discutat cu deputații comuniști. Ei sunt gata să semneze moțiunea de cenzură… La următoarea ședință a Parlamentului vom înainta o nouă moțiune de cenzură", a subliniat Dodon.

Fluxul de știri
0