Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicolae Timofti - la cheremul FMI

© Facebook / Castel MimiTimofti
Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a promulgat cele șapte legi pentru care Guvernul Filip și-a angajat răspunderea în fața Legislativului, aceasta fiind o condiție impusă de FMI.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Marți, şeful statului, Nicolae Timofti, a semnat decretele pentru promulgarea pachetului de legi pentru care Cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea, informează presedinţia.

Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Executivului, premierul Pavel Filip a anunțat că Guvernul își angajează răspunderea pentru mai multe legi care vizează sectorul financiar-bancar, dar și optimizarea cheltuielilor Bugetului de Stat, aceasta fiind o condiție impusă de FMI.

"Adoptarea acestor legi este o condiție pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional", a declarat Pavel Filip.

Printre acestea se află și Legea care îi va permite Ministerului Finanțelor să emită şi să transmită Băncii Naționale a Moldovei obligațiuni de stat în sumă de peste 13 miliarde de lei, "pe un termen de până la 25 de ani, cu o rată efectivă a dobânzii de 5 la sută anual". Volumul obligațiunilor de stat emise va fi egal cu suma creditelor neachitate de către Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Obligațiunile de stat vor fi emise de Ministerul Finanțelor în termen de 7 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a respectivei legi.

Fluxul de știri
0