Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Naționaliștii maghiari cer demisia lui Orban

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVictor Orban
Victor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul ungar Jobbik (“Pentru o Ungarie mai bună”) a cerut prim-ministrului țării Viktor Orban să-și prezinte demisia în legătură cu eșuarea referendumului cu privire la cotele obligatorii de refugiați impuse de UE.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. În cadrul ședinței Parlamentului, liderul naționalist Gabor Vona i-a reproșat lui Victor Orban că prin eșecul suferit la referendum acesta ar fi slăbit pozițiile Ungariei în Europa, transmite RIA Novosti, cu referire la Reuters.

"Ar trebui să vă anunțați demisia, exact așa cum a făcut-o David Cameron, așa cum acest lucru reprezintă o normă pentru politica europeană", a declarat Vona.

Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. Архивное фото, Viktor Orban - Sputnik Moldova
Viktor Orban a început războiul de eliberare a Europei de Uniunea Europeană

"Știu că nu veți pleca, însă cel mai mic lucru pe care l-ați putea face, e să vă cereți scuze", a menționat acesta.

În Ungaria a avut loc un referendum cu privire la cotele de refugiați pe care trebuie să le accepte fiecare stat membru al UE. Referendumul a fost invalidat, din momentul în care prezența a fost de 40 la sută din cetățenii țării, iar pragul de validare este de 50 la sută. Cu toate acestea, 98 la sută din cetățenii care au participat la scrutin și-au exprimat o poziție negativă față de obligativitatea cotelor de refugiați stabilite de Comisia Europeană. 

Fluxul de știri
0