Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un exemplar de reţetă rămâne la beneficiarul de medicamente compensate

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaАптека
Аптека - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia de a-i restitui pacientului un exemplar al reţetei a fost luată din cauză că până acum solicitantul rămânea fără informaţia despre durata şi modul de administrare a preparatelor.

CHIŞINĂU, 4 oct – Sputnik. Un exemplar al reţetei pentru medicamente compensate va fi restituit pacientului şi nu va mai fi reţinut în farmacie.

Acest lucru este posibil începând cu 1 octombrie, în urma modificărilor recente la Hotărârea Guvernului cu privire la modul de compensare a medicamentelor în condiţiile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Important. Află cine va beneficia de medicamente compensate

Decizia de a-i restitui pacientului un exemplar de reţetă a fost luată din cauză că până acum, la ridicarea medicamentelor compensate din farmacie, solicitantul rămânea fără informaţie despre durata, periodicitatea, modul de administrare a preparatelor, ceea ce influenţa eficacitatea şi calitatea tratamentului.

Reţetele pentru medicamentele compensate sunt prescrise în trei exemplare. Primul exemplar este anexat de farmacist la raportul prezentat către Compania Naţională de Asigurări în Medicină, al doilea exemplar este restituit beneficiarului de medicamente compensate, iar cel de-al treilea rămâne la medicul care prescrie reţeta.

Fluxul de știri
0