Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveni sunt nemulţumiţi de situația economică din ţară

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Ken Teegardin / Калькулятор и очки, график планирования экономики
Калькулятор и очки, график планирования экономики - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui nou sondaj de opinie lansat luni, 80 la sută dintre cetățenii moldoveni consideră că lucrurile din țara noastră merg într-o direcție greșită.

CHIȘINĂU, 03 oct – Sputnik. Luni, în cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate rezultatele sondajului ”Cercetarea socio-politică realizată de compania Intellect Group”. Potriovit datelor prezentate, majoritatea covârşitoare a cetăţenilor RM consideră că lucrurile în țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită.

Astfel, 80 la sută dintre respondenți consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită. Alte 16% consideră că direcția este bună în timp ce 4% nu știu ce să răspundă, au arătat datele sondajului

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Sondaj: majoritatea moldovenilor își doresc o țară neutră

Totodată, potrivit studiului, 46 la sută dintre cetăţeni nu sunt deloc mulțumiți de situația economică din țară, 33 la sută nu sunt prea mulțumiți. Alți 16 la sută nu sunt nemulțumiți, dar nici satisfăcuți și doar 3 la sută sunt satisfăcuți de dezvoltarea economică a țării. Doar un procent dintre respondenți se arată foarte mulțumiți de starea economică din țară.

Sondajul a fost realizat în perioada 19-28 septembrie, pe un eșantion de peste 2000 de persoane, iar marja de eroare constituie 1-3 la sută.

Anterior, un alt sondaj arăta că peste 60 la sută din populația țării nu este interesată de politică. "Apatia politică" a cetăţenilor ar fi determinată de lipsa de încredere a majorităţii populaţiei faţă de instituţiile statului, încredere aflată în continuă descreştere.

Fluxul de știri
0