Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moțiunea de cenzură a picat din lipsa cvorumului

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din coaliția majoritară au ignorat ședința Parlamentului la care urma să fie votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip. Partidele de opoziție au organizat manifestații de protest în fața Legislativului.

CHIȘINĂU, 03 oct – Sputnik. Lipsa de cvorum în Parlament nu le-a permis deputaţilor prezenți în sala de ședințe să adopte moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de Miniștri. În sală au fost prezenți doar 47 de aleși ai poporului. Despre aceasta a anunțat vicespicherul Vladimir Vitiuc.

Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputaţii decid astăzi soarta Guvernului Pavel Filip

Moţiunea de cenzură a fost depusă la inițiativa fracțiunii socialiștilor și susţinută de către deputații liberal-democrați şi comuniști. Ei au fost nemulțumiți de hotărârea Guvernului de a-și angaja răspunderea pentru un pachet de șapte legi, care ar facilita semnarea acordului cu FMI.

În opinia lui Pavel Filip, moțiunea este un subiect populist, electoral, care nu ţine cont de interesele cetățenilor.

„Cetățenii trebuie să știe că aceste legi, pe lângă importanța lor pentru Moldova, reprezintă de asemenea un șir de condiții prealabile înaintate de Fondul Monetar Internațional”, a declarat Filip.

Pentru aprobarea moțiunii sunt necesare voturile a minimum 51 de deputaţi din cei 101. La ora actuală, socialiștii dispun de 24 de mandate, comuniștii de 7 mandate, iar liberal-democrații — de 10 mandate.

Fluxul de știri
0