Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputaţii decid astăzi soarta Guvernului Pavel Filip

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova se va convoca la ora 12.00 în ședință plenară, în cadrul căreia va fi examinată moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului.

CHIŞINĂU, 3 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova se va convoca luni, 3 octombrie, în ședință plenară. În cadrul acestei şedinţe va fi examinată moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului.

Şedinţa Parlamentului începe la ora 12.00.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Candu a explicat procedura

Moţiunea de cenzură a fost depusă de deputaţii PSRM şi susţinută de cei de la PLDM şi PCRM, în legătură cu hotărârea Guvernului de a-și angaja răspunderea pentru un pachet de șapte legi, în scopul semnării acordului cu FMI.

În opinia lui Pavel Filip, moțiunea este un subiect populist, electoral, care nu ţine cont de interesele cetățenilor.

„Cetățenii trebuie să știe că aceste legi, pe lângă importanța lor pentru Moldova, reprezintă de asemenea un șir de condiții prealabile înaintate de Fondul Monetar Internațional”, a declarat Filip.

Pentru aprobarea moțiunii sunt necesare voturile a minimum 51 de deputaţi din cei 101. La ora actuală, socialiștii dispun de 24 de mandate, comuniștii de 7 mandate, iar liberal-democrații — de 10 mandate.

Fluxul de știri
0