Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Într-un oraș din Moldova produsele agricole s-au vândut la un preț simbolic

© Sputnik / Rodion ProcaToamna de Aur Orhei
Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul orașului Orhei a fost transformat într-o cămară imensă. Aproximativ 60 de fermieri din raionul Orhei și-au dat întâlnire la cel mai mare iarmaroc al toamnei.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. De-a lungul străzii Vasile Lupu din Orhei au fost instalate tarabe care au fost umplute cu cele mai gustoase, proaspete și ieftine produse autohtone. De la cartofi, morcovi, sfeclă roșie, ardei dulci, gogoșari, varză, roșii, castraveți, până la pepeni, mere, pere, struguri, gutui, toate la un preț cu până la 30 la sută mai mic decât cel de piață.

Locuitorii orașului nu ezită să profite de această ocazie pentru a-și umple cămara. De la ora 9:00, de când s-a deschis iarmarocul, piața mișună cu oameni care au venit să ia din darurile toamnei acasă.

Toamna de aur - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Orheiul a dat startul maratonului „Toamna de aur”

După ce își vor face toate cumpărăturile, vizitatorii iarmarocului, dar și ceilalți locuitori ai orașului sunt invitați în parcul “Ivanos”, recent renovat la inițiativa primarului  de Orhei, Ilan Șor, pentru a sărbători “Ziua Internațională a muzicii”.

Evenimentul va fi marcat printr-un concert de dansuri și cântece populare interpretate de ansambluri locale și colective artistice ale Casei de Cultură și ale Școlii Muzicale din Orhei.

La ora 16:00, tot în parcul “Ivanos”, va fi serbată “Ziua Internațională a persoanelor vârstnice”. Cu această ocazie, toți pensionarii sunt inivitați să asiste la un concert susținut de fanfarele “Lăstarii Cetății” și “Soroca”.

Evenimentul va culmina cu un recital excepțional al renumitei trupe “Brio Sonores”.


Fluxul de știri
0