Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orheiul a dat startul maratonului „Toamna de aur”

© Sputnik / Rodion ProcaToamna de aur
Toamna de aur - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În premieră, la Orhei s-a desfășurat iarmarocul „Toamna de aur”.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Mii de oameni au venit, duminică, la primul iarmaroc din orașul Orhei „Toamna de aur”, care a dat startul maratonului de susținere a agricultorilor moldoveni. La primul iarmaroc de toamnă au participat aproape 100 de fermieri din 18 raioane ale țării, printre care  Rezina, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Edineț, Criuleni, Telenești, Sângerei, Fălești, Râșcani și Căușeni. 

Doar în prima oră de iarmaroc, fermierii au reușit să vândă marfă în valoare de jumătate de milion de lei. Și producătorii agricoli, și cumpărătorii s-au declarat mulțumiți de această acțiune, exprimându-şi speranța că evenimente de acest gen vor mai fi organizate la Orhei.

Fructe legume strada - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Duminică, la Orhei se desfăşoară iarmarocul “Toamna de Aur”

Reprezentantul Asociației obștești “Pro Orhei ”, Ion Golban, a declarat pentru Sputnik că acțiunea de duminică a dat startul maratonului „Toamna de aur”. “Sperăm ca și alte orașe din țară să ia exemplu de la Orhei și să organizeze asemenea iarmaroace ca să încurajeze producătorul local să-și vândă marfa”, a declarat Golban.

Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, a declarat pentru Sputnik că administrația raională împreună cu cea locală din Orhei au decis să desfășoare în cooperare mai multe activităţi prin care să îmbunătăţească situația agricultorilor.

“Primăria a susținut planul de acțiuni al raionului în domeniul promovării producției agricole. Una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă astăzi fermierii noștri este lipsa unei piețe de desfacere. Ne-am propus să stabilim parteneriate cu mai multe țări. De asemenea, mai avem o idee, ca împreună cu Primăria orașului Orhei să procurăm mere pe care să le donăm caselor de copii din Rusia”, a declarat Golub. 

Unul din oaspeţii iarmarocului, președintele raionului Rezina Eleonora Graur a declarat pentru Sputnik că agenții economici din raionul său au acceptat cu mare plăcere să participe la târgul din Orhei.

“Este o acțiune binevenită. Noi îi susținem pe toți, dar mai puțin pe producătorii autohtoni. Acțiunea de astăzi de la Orhei este un lucru binevenit. Îi felicit pe președintele raionului Orhei și primarul orașului pentru această inițiativă”, a declarat Graur.

© Sputnik / Rodion ProcaToamna de Aur Orhei
Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
1/6
Toamna de Aur Orhei
© Sputnik / Rodion ProcaToamna de Aur Orhei
Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
2/6
Toamna de Aur Orhei
© Sputnik / Rodion ProcaToamna de Aur Orhei
Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
3/6
Toamna de Aur Orhei
© Sputnik / Rodion ProcaGliukoza
Gliukoza - Sputnik Moldova
4/6
Gliukoza
© Sputnik / Rodion ProcaNikolai Baskov
Nikolai Baskov - Sputnik Moldova
5/6
Nikolai Baskov
© Sputnik / Rodion ProcaPuppo
Puppo - Sputnik Moldova
6/6
Puppo
1/6
Toamna de Aur Orhei
2/6
Toamna de Aur Orhei
3/6
Toamna de Aur Orhei
4/6
Gliukoza
5/6
Nikolai Baskov
6/6
Puppo

Iarmarocul din Orhei a fost vizitat şi de interpretul din Rusia, Nikolai Baskov. Oapetele din Rusia a fost însoţit prin târg de primarul oraşului, Ilan Şor. Câtăreţul a procurat miere de albini, mere şi struguri.

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a precizat pentru Sputnik că una dintre prioritățile actualei administrații locale din Orhei este susținerea producătorilor locali.

“Prin acțiunea de astăzi am obținut două lucruri: am demonstrat că agricultorii pot fi susținuți și am oferit posibilitate locuitorilor și oaspeților din Orhei că cumpere fructe și legume proaspete, de calitate și la preț accesibil”, a declarat Șor.

Primarul a adăugat că administrația Orheiului a subvenționat toți cei aproape 100 de producători care au participat la iarmarocul de duminică.

Iarmarocul “Toamna de aur” la Orhei s-a încheiat cu un grandios concert la care au participat interpreți de talie internațională: Pupo, Glukoza și Nicolai Baskov.

Acțiunile de susținere a producătorilor agricoli vor continua la Orhei și de Ziua națională a vinului, pe 4 octombrie, după care la 8 noiembrie, de Hramul orașului Orhei. Acestea vor culmina cu un Târg de Crăciun, care va dura pe parcursul unei săptămâni.


Fluxul de știri
0