Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Agresorul ministrului Finanțelor a fost reținut

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Cel care l-a atacat pe ministrul Finanțelor riscă amendă în mărime de la 200 la 700 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Autorul atacului asupra ministrului moldovean al Finanțelor, Octavian Armașu, activistul Andrei Donică, a fost reținut vineri seara de oamenii legii pentru 72 de ore.

Donică i-a turnat o găleată cu lapte în cap ministrului Finanțelor în timp ce acesta se deplasa pe strada A.Pușkin, dinspre Casa Guvernului spre sediul Ministerului Finanțelor. Activistul l-a acuzat pe ministru că a înglodat țara în datorii.

Октавиан Армашу - Sputnik Moldova
Accidente
Ministrul Finanţelor din Moldovei s-a ales cu o găleată de lapte în cap

Incidentul nu a lăsat fără reacție nici premierul Pavel Filip. Șeful Guvernului a apreciat acest gest ca unul huliganic.

”Am solicitat organelor de drept să-și facă imediat datoria și să aplice legea față de cei care au făcut acest gest inacceptabil”, a notat premierul pe pagina sa de socializare.

Dacă va fi găsit vinovat, Donică riscă amendă în mărime de la 200 la 700 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.


Fluxul de știri
0