Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce migranții trimit mai puțini bani acasă

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaBani, dolar, portmoneu
Bani, dolar, portmoneu - Sputnik Moldova
Abonare
Printre țările CSI, Moldova își menține poziția anterioară, situându-se pe locul 8 în ceea ce privește volumul transferurilor bănești din Rusia, devansând Belarusul și Turkmenistanul la capitolul operații transfrontaliere.

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik.  Conform totalurilor pe trimestrul doi al anului 20176, volumul transferurilor bănești din Rusia în Moldova a atins cifra de 112 milioane de dolari SUA.

Potrivit informației Băncii Centrale a Rusiei, suma medie a unei operați a constituit 260 de dolari.

Банк - Sputnik Moldova
Ce urmări ar putea avea pentru Moldova diminuarea transferurilor băneşti

Astfel, RM s-a plasat pe locul 8 printre țările CSI, devansând Belarusul și Turkmenistanul la capitolul operații transfrontaliere. În trimestrul doi al anului 2015, volumul transferurilor din Rusia în Moldova a constituit 141 de milioane de dolari.

Pe primul loc la acest indice se sizuiază Uzbekistanul (696 de milioane de dolari SUA), fiind urmat de Tadjikistan (495 de milioane de dolari), Kârgâzstan (487 de milioane de dolari), Ucraina (270 de milioane de dolari, Azerbaidjan (203 milioane de dolari), Armenia (179 de milioane de dolari) și Kazahstan (151 de milioane de dolari).

În trimestrul doi al acestui an, volumul remitențelor din Moldova în Rusia a constituit 27 de milioane de dolari SUA, iar suma unei operații a atins cifra de 643 de dolari.

Conform totalurilor pe anul 2015, volumul remitențelor din Rusia în Moldova a însumat 472 de milioane de dolari SUA. Din Moldova în Rusia au fost expediate 80 de milioane de dolari SUA.

Fluxul de știri
0