Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un medic-ginecolog de la un spital privat din Chişinău riscă 3 ani de puşcărie

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un medic-ginecolog de la un spital privat din capitală a fost trimis în judecată pentru malpraxis.

CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Un ginecolog-obstetrician de la un spital privat din capitală va compărea pe banca acuzaţilor pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care a cauzat decesul pacientei.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat acţiunile de urmărire penală pe acest caz şi a trimis dosarul în privinţa medicului în instanţa de judecată.

Medicul este acuzat că nu a acordat asitenţa medicală la timp unei femei care urma să nască. Drept urmare a încălcărilor admise de către medicul obstetrician-ginecolog, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, care a suferit asfixie severă de gradul III, asfixie obstetricală gravă, epilepsie simptomatica cu accese parţiale, retard psiho-motor sever. Copilul a rămas cu dizabilitate, iar la trei ani a decedat.

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

În concluzia Centrului de Medicină Legală de la Chişinău se arată că nu există culpa medicilor în acest caz.

Procurorii au dispus efectuarea aceleiaşi expertize de către Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti, care a apreciat că decesul fetiţei a survenit ca urmare a complicaţiei finale a leziunilor cauzate la naştere, iar între deficienţele în acordarea îngrijirilor medicale şi consecinţele care au condus la decesul copilului există o legătură de cauzalitate directă.

Procurorii i-au înaintat medicului învinuirea, aceasta având interdicţia de a părăsi localitatea.

Fiind audiată de procurori, învinuita nu şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate, urmând ca instanţa de judecată să se expună asupra vinovăţiei medicului.

Pentru comiterea acestei infracţiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0