Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România are interese în Armata Națională a Republicii Moldova

© Presidency.roAnatol Şalaru Klaus Iohannis
Anatol Şalaru Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, ministrul moldovean al Apărăii, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Şalaru se află într-o vizită de lucru la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor dintre cei doi au fost analizate relațiile bilaterale moldo-române, arhitectura securității regionale și problema transnistreană.

Anatol Salaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șalaru vrea ca Moldova şi România să aibă o armată unică

Şalaru i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit de România în reformarea și modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. Ministrul moldovean a reiterat faptul că România este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova în domeniul securității și apărării.

Ministrul a cerut susținerea României în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană și înlocuirea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR) cu pacificatori sub mandat ONU.

Președintele României a evidențiat faptul că între cele două țări există o colaborare foarte bună și că România va continua să sprijine Armata Națională în procesul de reformare și modernizare.

Iohannis a reiterat că obiectivul comun al celor două țări trebuie să fie construirea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie, favorabile ambelor părți.

Fluxul de știri
0