Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul unei şcoli i-a întrebat pe elevi „pe cine ar executa”

CC0 / Pixabay / StockSnap / Микрофон
Микрофон - Sputnik Moldova
Abonare
Sondajul a fost realizat în rândul elevilor de clasa a VIII-a de la o şcoală generală, iar răspunsul elevilor s-a referit la profesori şi la preşedinţi de ţară.

CHIŞINĂU, 29 sept – Sputnik. Directorul unei şcoli generale din România a iniţiat un sondaj printre elevi în cadrul căruia i-a întrebat „Pe cine ar executa dacă mâine ar fi ultima lor zi de viaţă".

Sondajul a fost realizat în rândul elevilor de clasa a VIII-a de la şcoala generală „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu.

Directoarea Livia Zamfir i-a anunţat pe elevi că va premia cel mai trăsnit răspuns. Mulţi dintre elevi i-au indicat în răspunsul lor pe profesori, dar şi pe fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Un alt elev a spus că l-ar executa pe Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şocant! Un elev şi-a strangulat un coleg mai mic chiar în şcoală

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj consideră că întrebarea şi aşa-zisul joc sunt total deplasate pentru un cadru didactic.

„Niciun cadru didactic sau director nu trebuie să aibă un comportament care să atragă comentarii sau să producă prejudicii de imagine cadrelor didactice. În momentul în care am ales această profesie şi am fost numiţi în funcţii de conducere trebuie să reprezentăm modele atât pentru colegii noştri, cât şi pentru elevi. Considerăm că este o întrebare deplasată şi o glumă nepotrivită”, constată Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Instituţia mai anunţă că nu poate aplica sancţiuni, iar singura modalitate de a interveni este medierea şi consilierea.

Livia Zamfir, directoarea şcolii şi in inţiatoarea concursului, consideră că elevii s-au distrat frumos la banchet şi că nu a fost nimic ieşit din comun.

Fluxul de știri
0