Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În urma reţinerii din faţa Guvernului au fost confiscate 7 kg de mercur

© Facebook / Юрий ХомутовПравоохранительные органы задержали перед зданием правительства Молдовы двух мужчин
Правоохранительные органы задержали перед зданием правительства Молдовы двух мужчин - Sputnik Moldova
Abonare
Un locuitor al capitalei a fost reţinut de procurori pentru contrabandă cu 7 kilograme de mercur. Acesta urma să vândă substanţa unui străin, la preţul de 10 mii de euro.

CHIŞINĂU, 29 sept – Sputnik. În cadrul operaţiunii de reţinere care a avut loc în ajun în faţa Casei Guvernului, oamenii legii au confiscat 7 kilograme de mercur de contrabandă. 

Operaţiunea s-a aflat în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu Inspectoratul General de Poliţie. Reţinerea a avut loc la intersecţia străzii Bănulescu Bodoni cu bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, când automobilul individului a fost stopat chiar în momentul în care acesta se deplasa la o întâlnire cu potenţialii cumpărători.

Specialisti radiație радиация - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre reţinerea din faţa Guvernului

Bănuitul s-au dovedit a fi locuitor al capitalei, în vârstă de 54 de ani, în automobilul acestuia fiind depistată şi ridicată o cantitate de aproximativ 7 kg de mercur care urma să fie vândută unor cetăţeni străini contra sumei de 10 mii de euro.

Acţiunile de urmărire penală continuă, procurorii urmând să-i înainteze bărbatului învinuirea şi să depună demers privind aplicarea în privinţa acestuia a măsurii preventive – arestul.

Pentru contrabandă şi încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice, individul riscă până la 10 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0