Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de explozie în raionul Anenii Noi

© Photo : igp.gov.mdObuz, s. Hârbovăț, r. Anenii-Noi
Obuz, s. Hârbovăț, r. Anenii-Noi - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția împreună cu geniștii au depistat în apropiere de satul Hârbovăț 43 de obuze nemțești rămase pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Miercuri, oamenii legii au identificat 43 de obuze pentru artilerie, rămase din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, în apropiere de satul Hârbovăț din raionul Anenii Noi.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Poliția vrea să comunice cu tine pe Viber. Vezi aici motivul

În urma investigațiilor, s-a stabilit că persoane necunoscute au încercat să le dezgroape și să le sustragă în mod tainic, în scopuri nestabilite deocamdată. Aceștia, au scos la suprafață circa 24 de unități din munițiile care erau îngropate în pământ. Până la acest moment, poliția în comun cu geniștii au identificat în total 43 de obuze.

Au fost demarate măsuri procesual penale în conformitate cu legislația în vigoare. Munițiile vor fi dezamorsate de către geniștii Armatei Naţionale. Poliția îndeamnă cetățenii să nu-şi pună viaţa în pericol şi să respecte regulile elementare de securitate. În cazul în care au depistat un obiect explozibil, să anunţe poliţia sau autorităţile publice locale.

Fluxul de știri
0