Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cetățean român va acționa în judecată compania Facebook

© Facebook / Gabriel Antoniu LavrincikGabriel Antoniu Lavrincik
Gabriel Antoniu Lavrincik - Sputnik Moldova
Abonare
Businessmanul român Gabriel Lavrincic intenționează să-l acționeze în judecată pe Mark Zuckerberg. El îl învinuiește că acesta ar fi plagiat ideea creării rețelei de socializare.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Omul de afaceri Gabriel Antoniu Lavrincic este hotărât să acționeze conducerea Facebook Inc. în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor privind ideea rețelei de socializare.

”Vreau să acționez în judecată compania Facebook și să cer o compensație în mărime de 10 milioane de euro pentru încălcarea drepturilor de autor, care îmi aparțin în exclusivitate și în totalitate doar mie”, a declarat Lavrincic pentru corespondentul Sputnik.

Reţeaua de socializare Facebook. Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Moldova
Societate
Facebook va plăti o amendă usturătoare

Potrivit declarațiilor acestuia, el este primul om în lume care a inventat, a elaborat și a implementat în practică ideea de rețea de socializare.

Lavrincic a ajuns în Cartea recordurilor Guines, el fiind persoana care a primit peste 22 de mii de scrisori din partea copiilor din fosta URSS cu care a corespondat în perioada 1987 – 1991.

În acea perioadă el a primit 22 018 scrisori de la prietenii săi cu care făcuse cunoștință în copilărie, la o tabără pionerească, dar și prin intermediul ziarului ”Pionerskaia Pravda”.

Nici chiar el nu mai știe numărul scrisorilor pe care le-a scris.

”În anul 2011 am ajuns oficial în cartea recordurilor Guines, primind peste 22 de mii de scrisori de la prietenii din fosta URSS. Astfel, la 11 ani am reușit de unul singur să construiesc o rețea de socializare prin corespondenţa pe hârtie”, a spus Lavrincic.

Rețeaua Facebook este una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume. Ea a fost fondată în anul 2004 de către Mark Zuckerberg, Eduar Severino, Dustin Moskovitz, Chris Hughes, studenți ai Universității din Harvard.

Facebook a intrat în top cinci cele mai vizitate pagini web din lume. În luna iulie 2016, Facebook avea 1,71 de miliarde de utilizatori.

Fluxul de știri
0