Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Facebook va plăti o amendă usturătoare

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaReţeaua de socializare Facebook. Социальная сеть "Фейсбук"
Reţeaua de socializare Facebook. Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Moldova
Abonare
O instanţă de judecată a identificat nereguli crase în formularea de către Facebook a condiţiilor de utilizare a instrumentelor oferite utilizatorilor. Reţeaua de socializare va plăti o amendă usturătoare.

CHIŞINĂU, 29 feb – Sputnik. Facebook va trebui să plătească o amendă în mărime de 100 de mii de euro. Acesta este decizia unei instanţe de judecată din Germania, care a ajuns la concluzia că reţeaua de socializare încalcă drepturile consumatorilor, informează Russya Today.

Открытие пресс-центра МИА Россия сегодня в Симферополе - Sputnik Moldova
Rusia
„Rossia segodnea”: peste 6 milioane de abonați pe rețele de socializare

Informaţia despre amenda aplicată reţelei Facebook a fost făcută publică de Centrul pentru protecţia drepturilor consumatorilor din Republica Federală Germană.

Potrivit hotărârii instanţei de judecată, începând cu anul 2012 regulile şi condiţiile de utilizare a reţelei Facebook nu ar fi oferit suficiente date despre nivelul până la care această companie poate să dispună de proprietatea intelectuală a utilizatorilor, în special fiind vorba despre materiale foto şi video, precum şi despre modalităţile de transmitere a acestora către terţi.

Chiar dacă reţeaua de socializare a făcut unele ajustări în formularea condiţiilor şi regulilor, instanţa de judecată din Berlin le-a considerat insuficiente.

Fluxul de știri
0