Prăbușirea Boeingului la Donețk: de ce nu sunt făcute publice toate detaliile

© Sputnik / Mikhail Voskresensky / Accesați arhiva multimediaКрушение малайзийского Boeing на Украине
Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Moldova
Abonare
Unele detalii nu sunt dezvăluite pentru a nu prejudicia ancheta care mai continuă şi în prezent.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Procurorul general al Olandei, Fred Westerbeke, a declarat că grupul internațional de anchetă nu va face publice toate datele pe care le cunoaşte deja cu privire la prăbușirea Boeingului maezian care urma cursa MH17, pentru a nu prejudicia procesul de investigare.

На месте крушения малайзийского самолета Boeing 777 в районе города Шахтерск Донецкой области - Sputnik Moldova
Olanda a refuzat să desecretizeze documentele privind catastrofa MH17

Grupul comun de anchetă (Joint Investigation Team, JIT) care lucrează la identificarea celor vinovați de prăbușirea Boeingului malaezian în anul 2014, a făcut public, miercuri, un raport prealabil.

"Nu putem dezvălui totul, pentru că acest lucru poate prejudicia ancheta care încă mai continua", a spus Westerbeke în timpul prezentării raportului.

Boeingul 777 al Malaysia Airlines, care efectua cursa MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbușit la 17 iulie 2014 în regiunea Donețk. Au murit toate cele 298 de persoane aflate la bord.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că partea rusă a prezentat o informație exhaustivă privind catastrofa MH17.

Peskov a mai adăugat că Moscova constată cu regret că nu toate țările au prezentat o informație atât de amplă. Potrivit lui, "unele țări nu prezintă în continuare datele radarelor, de exemplu".

Peskov a mai declarat că Moscova va da o apreciere rezultatelor anchetei olandeze privind catastrofa MH17. El a subliniat că "este important să se facă concluziile, luând în calcul ultima informație care a fost publicată de militarii noștri — date primare ale radarelor".

Fluxul de știri
0