Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Olanda a refuzat să desecretizeze documentele privind catastrofa MH17

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyНа месте крушения малайзийского самолета Boeing 777 в районе города Шахтерск Донецкой области
На месте крушения малайзийского самолета Boeing 777 в районе города Шахтерск Донецкой области - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului Securității și Justiției din Olanda, Arda Van der Stera, păstrarea regimului de secretizare în ceea ce ţine de investigarea catastrofei aeriene prevalează asupra drepturilor civile.

 

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Olanda a refuzat să prezinte jurnaliștilor documentele privind investigarea catastrofei aviatice care a avut loc pe teritoriul Ucrainei, a comunicat canalul RTL.

Mass-media, făcând trimitere la legea cu privire la guvernarea deschisă, a expediat o cerere ministerului de resort cu rugămintea de a fi prezentată informația disponibilă la moment. Dar ministrul Arda Van der Stera a comunicat că oricât de importantă ar fi informația pentru societate, guvernul, în frunte cu premierul Mark Rutte, consideră că ”este mult mai importantă secretizarea”.

Anterior, Olanda a prezentat mai multe documente privind examinarea acestui caz, dar cea mai mare parte din ea a rămas secretă. Van der Stera a declarat că aceste documente sunt pentru uzul intern și pot aduce prejudicii raporturilor dintre Olanda și alte țări.

Anterior, Rusia a îndemnat toate țările care au participat la investigaţie să facă publice datele cu privire la catastrofa Boeing-ului în Ucraina.

Aeronava Boeing-777 a companiei Malaysia Airlines, care se îndrepta din Amsterdam spre Kuala-Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iunie 2014 în regiunea Donetsk. În catastrofa aviatică au decedat 298 de persoane. Raportul definitiv al Consiliul de securitate al Olandei privind catastrofa va fi publicat în octombrie 2015.

 

Fluxul de știri
0