Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a produs: bădărănia în rândul ofiţerilor a fost pedepsită

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДорожная полиция
Дорожная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Premieră în MAI. Un angajat al instituţiei a fost sancţionat pentru comportament grosolan în public în afara orelor de muncă.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. În prima decadă a lunii septembrie, pe o rețea de socializare a fost publicată o postare care conținea un material video în care două persoane, una dintre care se presupunea că ar fi un angajat al Serviciului protecției civile și situațiilor excepționale al MAI, au avut un conflict cu alți doi participanți la traficul rutier. Cei doi cetăţeni, soţ şi soţie, au demonstrat un comportament agresiv și au utilizat un limbaj licențios.

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI s-a autosesizat pe cazul dat și a inițiat o anchetă de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele.

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Accidente
Un polițist a fost încătușat chiar de către colegii săi

Urmare a desfășurării anchetei, persoana respectivă a fost identificată. Aceasta s-a dovedit a fi şeful Detaşamentului salvatori şi pompieri Buiucani al Direcţiei situaţii excepţionale Chişinău a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al MAI, Simion Covalciuc, colonel al serviciului de salvare.

Fiind audiat de ofițerii SPIA, colonelul și-a recunoscut vinovăţia explicând că, la acea dată, în jurul orei 08:50, la intersecţia străzilor Mihail Kogâlniceanu şi Bănulescu-Bodoni din capitală, s-a adresat unui conducător auto cu cuvinte injurioase şi a lovit cu pumnul în automobilul acestuia.

Potrivit concluziilor anchetei, prin acţiunile şi inacţiunile sale, colonelul serviciului de salvare a manifestat un comportament neadecvat, impropriu statutului de angajat al SPCSE al MAI, fapt ce a prejudiciat grav imaginea Ministerului Afacerilor Interne în societate, generând o atitudine ostilă din partea cetăţenilor vizavi de instituţie.

„Prin urmare, pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, neîntreprinderea măsurilor prompte pentru aplanarea conflictului apărut, demonstrarea văditei lipse de imparţialitate în situaţia creată și manifestarea unui comportament neadecvat, acţiuni ce au trezit nemulţumiri din partea societăţii şi care au adus atingere prestigiului autorităţii publice în care activează, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, angajatul SPCSE a fost sancționat disciplinar cu retrogradare în gradul special cu o treaptă”, constată SPIA.

Totodată, a fost atenţionată conducerea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI asupra intensificării lucrului individual-educativ cu subalternii în vederea acordării atenţiei deosebite prevenirii faptelor ce ţin de încălcarea legislaţiei în vigoare şi a disciplinei de serviciu, respectării regulilor de convieţuire socială şi ordinii de drept.

Fluxul de știri
0