Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiști au blocat tribuna Parlamentului

© Facebook / Igor DodonПротест социалистов в парламенте Молдовы 27 сентября 2016 года
Протест социалистов в парламенте Молдовы 27 сентября 2016 года - Sputnik Moldova
Abonare
Tribuna parlamentului a fost blocată de către deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor. Acest gest a fost făcut în semn de protest față decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru un pachet de şapte legi, evitând Parlamentul.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Marți, Parlamentarii s-au convocat într-o şedinţă specială, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele de Legi din domeniul financiar-bancar pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în faţa Legislativului, adoptarea  acestor legi fiind o condiţie pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional.

Pavel Filip şi echipa sa la întâlnirea cu misiunea de experţi de la FMI. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce legi îşi asumă Guvernul şi de ce a fost "ocolit" Parlamentul

Fracțiunea Partidului Socialiștilor a blocat tribuna Parlamentului, în semn de protest față de decizia Cabinetului de miniștri.

Spicherul a explicat care este procedura legală atunci când Guvernul decide angajarea răspunderii într-un anumit domeniu.

”Decizia Guvernului privind asumarea răspunderii se aduce la cunoștință Parlamentului, fiind înregistrate și se public în Monitorul Oficial. Vă aduc la cunoștință că a fost publicată o ediție specială a Monitorului Oficial, în care se regăsesc toate hotărârile de Guvern ce ține de angajarea răspunderii, a declarat Candu.

Ulterior, Candu a anunțat o pauză tehnică de 5 minute, după care deputații din fracțiunea PSRM au părăsit sala de ședințe a Legislativului.

Luni, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru mai multe legi care vizează sectorul financiar-bancar, dar și optimizarea cheltuielilor din Bugetul de Stat, aceasta fiind o condiție pentru semnarea unui acord cu Fondul Monetar Internațional.

Fluxul de știri
0