Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce legi îşi asumă Guvernul şi de ce a fost "ocolit" Parlamentul

© gov.mdPavel Filip şi echipa sa la întâlnirea cu misiunea de experţi de la FMI.
Pavel Filip şi echipa sa la întâlnirea cu misiunea de experţi de la FMI. - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a început să execute condițiile Fondului Monetar Internațional. Cabinetul de miniștri își asumă răspunderea pentru mai multe legi din domeniul financiar-bancar, evitând Parlamentul. Adoptarea acestor legi este o condiție a FMI şi vor avea impact asupra tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Luni, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, premierul Pavel Filip a anunțat că Guvernul își asumă răspunderea pentru mai multe legi care vizează sectorul financiar-bancar, dar și optimizarea cheltuielilor din Bugetul de Stat, aceasta fiind o condiție impusă de FMI.

”Adoptarea acestor legi este o condiție pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat Pavel Filip.

Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova

Printre acestea se află și Legea prin care Ministerul Finanțelor va emite şi va transmite Băncii Naționale a Moldovei obligațiuni de stat în sumă de peste 13 miliarde de lei, ”pe un termen de până la 25 de ani, cu o rată efectivă a dobânzii de 5 la sută anual”.

Volumul obligațiunilor de stat emise va fi egal cu suma creditelor neachitate de către Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Obligațiunile de stat vor fi emise de Ministerul Finanțelor în termen de 7 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Fluxul de știri
0