Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce acuză Pavel Filip clasa politică din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip acuză clasa politică și o face responsabilă de sărăcia în care s-a pomenit Republica Moldova după 25 de ani de independență. Totodată, el crede că legile sugerate de FMI, pentru care Guvernul și-a sumat răspunderea, vor scoate țara din impas.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Premierul Pavel Filip a calificat drept minciuni acuzațiile vehiculate în presă, precum că miliardul de dolari furat de la cele trei bănci falimentate va fi pus pe umerii cetăţenilor, prin intermediul unor legi pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

„Se spun minciuni atunci când se afirmă că punem miliardul pe umerii cetățenilor. Această datorie se va micșora odată cu recuperarea activelor, odată cu întoarcerea banilor furați de la BEM și de la celelalte două bănci. Așadar, eu sunt sigur că această datorie va fi mult mai mică și să nu se speculeze pe acest subiect. Să nu uităm că compania internațională de investigații Kroll urmează să ne prezinte o strategie de recuperare a activelor, care la fel, va micșora această datorie”, a declarat Pavel Filip în cadrul şedinţei speciale a Parlamentului.

Premierul a dat asigurări că decizia de angajare a răspunderii în fața Legislativului pentru punerea în aplicare a unui pachet de șapte legi, ar pune de fapt, începutul scoaterii Moldovei din sărăciei. El pretinde că a descoperit cauza sărăciei din țara noastră și afirmă că vinovată este clasa politică aflată la putere în ultimii 25 de ani.

„Eu înțeleg cu lux de amănunte de ce, timp de 25 de ani, lucrurile în Republica Moldova au mers atât de prost. Pentru că clasa politică niciodată nu a vrut să-și asume reforme importante și să știți că reformele niciodată nu sunt populare în fața cetățenilor. Dar trebuie făcute aceste reforme pentru a asigura o viață mai bună acestei țări. Și în viitor vom avea reforme ferme, care vor schimba viața în RM”, a adăugat Filip.

Протест социалистов в парламенте Молдовы 27 сентября 2016 года - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Socialiști au blocat tribuna Parlamentului

Luni, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru mai multe legi care vizează sectorul financiar-bancar, dar și optimizarea cheltuielilor din Bugetul de Stat, aceasta fiind o condiție pentru semnarea unui acord cu Fondul Monetar Internațional.

Marți, parlamentarii s-au convocat într-o ședință specială, în cadrul căreia au fost prezentat pachetul de Legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Legislativului.

Tot marți, la inițiativa grupului parlamentar al socialiștilor, 37 de deputați dintre cei 101, au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip.

Fluxul de știri
0