Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moțiune de cenzură: Guvernul Filip ar putea să cadă înainte de prezidențiale

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape jumătate dintre deputații din Parlamentul republicii Moldova au semnat pentru moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de premierul Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ziua de marți ar putea fi una neagră pentru actualul guvern al Republicii Moldova. La inițiativa grupului parlamentar al socialiștilor, 37 de deputați dintre cei 101, au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip.

Протест социалистов в парламенте Молдовы 27 сентября 2016 года - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Socialiști au blocat tribuna Parlamentului

Pentru retragerea încrederii acordate Guvernului au semnat 24 de deputați socialiști, 5 comuniști și 8 liberal-democrați.

Semnatarii moțiunii sunt revoltați de faptul că Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru mai multe legi din domeniul financiar. Unii politicieni acuză guvernul că ar încerca prin aceste legi să pună pe umerii cetățenilor povara „furtului secolului".

Este de menționat faptul că în aproximativ o lună în Moldova urmează să aibă loc alegeri prezidențiale. Guvernarea face eforturi susținute pentru a obține până la aceste alegeri un acord cu FMI.

Marți, parlamentarii s-au convocat într-o şedinţă specială, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele de Legi din domeniul financiar-bancar pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în faţa Legislativului, adoptarea acestor legi fiind o condiţie pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional.

Fluxul de știri
0