Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat cu premierul Bulgariei. Vezi cui i-a aparținut inițiativa

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaConferință de presă comună a președintelui rus Vladimir Putin și premierului bulgar Boiko Borisov
Conferință de presă comună a președintelui rus Vladimir Putin și premierului bulgar Boiko Borisov - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul Bulgariei Boiko Borisov despre cooperarea bilaterală în domeniul comercial-economic și energetic, a anunțat marți serviciul de presă al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Serviciul de presă al Kremlinului a precizat că discuția telefonică de marți dintre Vladimir Putin și Boiko Borisov a avut loc la inițiativa Sofiei.

„A fost discutată problematica cooperării bilaterale în domeniile comercial-economic și energetic", notează sursa citată.

Vladimir Putin presents Hero of Labor of the Russian Federation medals - Sputnik Moldova
Rusia
Președintele Rusiei și premierul Bulgariei au discutat proiecte de energetică

Cei doi oficiali au abordat și chestiuni de pe agenda internațională.

Bulgaria, la fel ca celelalte state membre ale UE, aplică în relațiile cu Rusia politica sancțiunilor și este nevoită să suporte efectele măsurilor de răspuns adoptate de Moscova. De asemenea, Bulgaria a renunțat la proiectul gazoductului South Stream, la presiunile Bruxelles-ului. Ulterior Sofia a încercat să reia discuțiile cu Rusia la acest capitol.

Anterior, analistul politic de la Chișinău, fostul viceministru moldovean al Afacerilor Externe Valeriu Ostalep, a declarat că România ar avea mai multe interese legate de relațiile cu Rusia, inclusiv în regiunea Mării Negre, însă nu are libertatea să promoveze propriile interese naționale în dialogul cu Moscova, deoarece ar fi acceptat ca Washingtonul să îi controleze politica sa externă în schimbul unor garanții de securitate.

În ultimii ani raporturile comercial-economice româno-ruse s-au redus esențial, iar contactele politice oficiale la nivel înalt practic lipsesc. Anterior Ostalep se întreba de ce alți lideri regionali, cum ar fi premierul Ungariei, își permite să discute despre interesele țării sale cu autoritățile de la Moscova, iar conducătorii României nu au această libertate.

Fluxul de știri
0