Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: un nou termen pentru privatizarea apartamentelor primite de la stat

© Sputnik / Rodion ProcaApartamente
Apartamente - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul de privatizare a apartamentelor primite de la stat a fost prelungit. Legea cu privire la locuințe a suferit mai multe modificări.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Parlamentul a prelungit termenul în care persoanele mai pot privatiza apartamentele primite cândva de la stat. Potrivit prevederilor legale, termenul a fost extins până la data de 31 mai 2018.

După expirarea termenului indicat, locuințele neprivatizate vor căpăta statut de locuințe sociale și vor trece în proprietatea unităților administrativ-teritoriale în raza cărora sunt amplasate.

casa дом - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul reduce numărul potenţialilor beneficiari de locuințe sociale

Autoritățile locale sunt obligate să acorde apartamentelor statutul de locuințe sociale și să înregistreze dreptul de proprietate asupra lor așa cum prevede legislația.

Persoanele care locuiesc în apartamentele care vor trece în proprietatea autorităților locale, vor putea încheia contracte de locațiune pe un termen de 5 ani, fără a se ține cont de normativul suprafeței locuibile pentru locuința socială.

Totodată, potrivit Legii ”membrii Mișcării Refugiaților Transnistreni care locuiesc în locuințe construite în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, vor încheia contracte de locațiune în condițiile acordului-cadru menționat. Privatizarea acestor locuințe se va efectua, de asemenea, în condițiile acordului-cadru”.

Potrivit termenului anterior, cei care au primit apartamente de la stat urmau să le treacă în proprietate privată cel târziu până în 30 noiembrie 2016.

Fluxul de știri
0