Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fă-ți un selfie cu bostanul de 300 de kilograme

© Photo : facebook.comBostaniada 2016
Bostaniada 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Nu ai mai văzut așa ceva. În Capitală a fost adus un bostan de aproape 300 de kilograme. Iată unde îl poți admira.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Duminică, la festivalul Bostaniada, care se desfășoară la Grădina Botanică din Capitală, a fost adus cel mai mare bostan din țară, informează agrobiznes.md.

Livadă, mere - Sputnik Moldova
Subvenţii de MILIOANE pentru Agricultură Ecologică

Acesta poate fi admirat de către vizitatorii celei de a cincea ediții a Festivalului etno-gastronimic Bostaniada. Acesta cântărește aproximativ 300 de kilograme și a crescut în grădina unui gospodar din satul Ratuș, raionul Criuleni.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a festivalului participă peste 50 de producători agricoli și este cel mai mare târg unde vizitatorii pot să admire cei mai ciudați bostani. În acest an, festivalul se desfășoară la Grădina Botanică din Chișinău. Anterior acesta avea loc în preajma localității Lozova, însă acolo auloc lucrări de reparație a traseului.

© Photo : facebook.comBostaniada 2016
Bostaniada 2016 - Sputnik Moldova
Bostaniada 2016

Organizatorii cred că în acest an la eveniment vor participa peste 10 mii de oameni. Aici ei vor putea procura bostani sau să-și facă fotografii selfie cu cel mai amre bostan din țară, dar și să guste din bucate pregătite din bostan, precum și să participe la diferite concursuri.

Fluxul de știri
0