Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Subvenţii de MILIOANE pentru Agricultură Ecologică

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaLivadă, mere
Livadă, mere - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultura Ecologică va fi subvenționată prioritar. În acest sens, Cabinetul de Miniștri a aprobat la 20 iulie o hotărâre.

CHIŞINĂU 21 iul – Sputnik. Conform hotărârii Guvernului, vor fi susţinuţi prioritar întreprinzătorii care promovează şi dezvoltă  agricultura ecologică, precum şi cei care oferă servicii de consultanţă şi formare pentru producătorii agricoli. Tineri fermieri vor beneficia suplimentar de încă 15% din valoarea subvenţiei calculate.

Livadă de mere - Sputnik Moldova
INVESTIȚII: Ministerul Agriculturii lansează proiectul ”Livada Moldovei”

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Guvernului, agricultorii vor fi susținuți în acest an să planteze noi livezi, vii, precum și culturi oleaginoase. În acelaşi timp, pentru instalarea echipamentului de protecție împotriva înghețurilor, întreprinzătorii vor beneficia de subvenţii în sumă de circa 50 de mii de lei/ha, iar pentru protecţia împotriva grindinei — până la 100 de mii de lei pe hectar, mai precizează sursa.

Volumul total al finanțării este de 900 milioane de lei, inclusiv 387 milioane de lei din partea proiectului „ENPARD Moldova – Suport pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală”.

Fluxul de știri
0