Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă 30 de zile pentru Veaceslav Platon

© Sputnik / Мирослав РотарьСуд сектора Буюкань
Суд сектора Буюкань - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța de judecată a satisfăcut cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arest pentru omul de afaceri Veaceslav PLaton.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Sâmbătă, Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arest pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon, pentru încă 30 de zile.  

Instanța de judecată a respins cererea avocatului Ana Ursachi privind revocarea măsurii preventive. El va rămâne în continuare în arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13 din Capitală. Ședința de judecată a durat mai mult de șase ore.

Илан Шор доказывает свою невиновность - Sputnik Moldova
Politică
Shor: Platon este un manipulator talentat, cinic şi lipsit de scrupule

Platon este învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari și a fost reținut pe 25 iulie la Kiev. Omul de afaceri avea asupra sa un pașaport fals de cetățean al Ucrainei. Câteva zile mai târziu, judecătoria raionului Pecersk din Kiev l-a plasat de omul de afaceri moldovean în arest preventiv pentru 40 de zile. Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august curent.

La 1 septembrie Judecătoria Chișinău a decis să-l plaseze în arest preventiv pentru 30 de zile la penitenciarul nr. 13 din capitală.

Anterior, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție a RM, declara că Platon are statut de inculpat în dosarul spălării de bani în sumă de circa 800 milioane de lei (aproximativ 40,4 milioane de dolari) din Banca de Economii. Potrivit informației procurorului, acești bani au fost transferați prin intermediul altei bănci comerciale din Moldova în câteva țări, în special în Letonia, Marea Britanie și altele.

Fluxul de știri
0