Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce mesaj i-a transmis Rogozin lui Șevciuk

© Sputnik / Miroslav RotariВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este interesată ca alegerile prezidențiale din Transnistria să se desfășoare într-o atmosferă calmă. Declarația apraține vicepremierulului rus, Dmitri Rogozin. El a transmis un semnal tuturor liderilor politici de la Tiraspol.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Federația Rusă este interesată ca alegerile prezidențiale din Transnistria să se desfășoare într-o atmosferă liniștită, fără vreun cataclism, a declarat vicepremierul Federației Ruse, Dmitrii Rogozin, în cadrul unei întrevederi cu liderul nerecunoscutei republici, Evgheni Șevciuk, transmite RIA Novosti.

Serviciul de presă al liderului de la Tiraspol a anunțat că întrevederea a avut loc la Moscova, în incinta Guvernului Federației Ruse.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Politică
Rogozin revine la Chișinău. Care este scopul acestei vizite

”Avem speranța că alegerile prezidențiale se vor desfășura fără derogări de la legislație, în condiții de stabilitate. Toți candidații vor putea să-și spună punctul de vedere. Să asistăm la un proces politic corect, care să nu fie împiedicat de niciun fel de acțiuni din afară sau din interior”, a declarat Rogozin.

Totodată, el a subliniat că la începutul lunii octombrie, în cadrul vizitei sale în Republica Moldova, intenționează să se deplaseze la Tiraspolul pentru a se întâlni și cu alți candidați la şefia regiunii.

”Federația Rusă, în calitatea sa de garant al stabilității în Transnistria, este interesată ca voința locuitorilor din Transnistria să fie auzită, evitând orice fel de cataclism. În calitatea dumneavoastră de președinte a republicii, înțelegeți bine acest lucru. Din acest motiv, profitând de ocazie, aș dori să vă transmit acest semnal, dar și celorlați lideri politici din Transnistria”, a mai spus Rogozin.

Anterior, Comisia Electorală din autoproclamată republică Transnistria a anunțat că alegerile pentru funcția de președinte vor avea loc la 11 decembrie, curent.

Ultimele alegeri prezidențiale au avut loc în Transnistria în decembrie 2011, învingător fiind Evgheni Șevciuk, care a fost ales în funcție pe un termen de 5 ani. Până la acest moment, CEC a înregistrat nouă candidați la şefia RMN.

Fluxul de știri
0