Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu a început prima şedinţă a Parlamentului cu un avertisment

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
La 23 septembrie, Parlamentul de legislatura a XX-a s-a convocat în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă-iarnă, care a început la 1 septembrie şi se va încheia la finele lunii decembrie.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a început prima şedinţă plenară a Legislativului cu un mesaj adresat deputaţilor, care a purtat un caracter de avertisment.

„În această sesiune vom pune accent nu pe cantitate dar pe calitate. În acest interval de timp avem şi un exerciţiu important de alegere a preşedintelui ţării. Rog ca această campanie să nu se regăsească în plenul Parlamentului”, a declarat Candu.

Anume din aceste motive, la Biroul permanent al Parlamentului s-a luat decizia ca la prima şedinţă din sesiunea de toamnă să nu se facă declaraţii din partea fiecărui grup parlamentar, ci să se treacă direct la chestiunile de pe ordinea de zi.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul începe controlul „la sânge” al implementării reformelor în Moldova

Candu a salutat şi prezenţa în sala de şedinţe a noului deputat în Parlament din partea PL, Oleg Ogor, care i-a luat locul lui Veaceslav Untilă, numit şef la Curtea de Conturi.

La 23 septembrie, Parlamentul de legislatura a XX-a s-a convocat în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă-iarnă, care a început la 1 septembrie şi se va încheia la finele lunii decembrie.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse 15 chestiuni, printre care numirea a doi viceguvernatori noi la BNM, modificări la legea cu privire la indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor la BEM, modificări cu privire la legea salarizării.

Fluxul de știri
0