Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul începe controlul „la sânge” al implementării reformelor în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Legislativului a avut, vineri, o primă şedinţă după vacanţă cu preşedinţii comisiilor parlamentare de profil, unde au fost punctate priorităţile Parlamentului în sesiunea de toamnă-iarnă.

CHIŞINĂU, 2 sept – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat vineri că prioritatea numărul unu pentru forul legislativ în sesiunea de toamnă-iarnă va fi controlul parlamentar.

Şeful Legislativului a avut, vineri, o primă şedinţă după vacanţă cu preşedinţii comisiilor parlamentare de profil, la care au fost punctate priorităţile Parlamentului în sesiunea de toamnă-iarnă.

„Accent se va pune pe audieri şi control parlamentar, pe tot ce ţine de implementarea reformelor”, a declarat Candu.

Preşedinţii comisiilor permanente vor trebui să prezinte speakerului, în cel mai scurt timp, calendarul acestor audieri.

Formannen for Eurokommisjonen Jean-Claude Juncker - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Nota pe care o va da Comisia Europeană reformelor din Moldova

Andrian Candu a mai comunicat că încă nu este clar când se va întruni  Parlamentul în prima şedinţă plenară din această sesiune.

„Încă nu a fost stabilită data când e prima şedinţă plenară. Se va decide la Biroul permanent”, a declarat Candu.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că, cel mai probabil, Biroul permanent al Parlamentului se va întruni în şedinţă săptămâna viitoare. 

Fluxul de știri
0