Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nuland: SUA sunt dispuse să susțină integritatea teritorială a Moldovei

© Photo : gov.mdВстреча премьер-министра Молдовы Павла Филипа и помощника государственного секретаря США Виктории Нуланд
Встреча премьер-министра Молдовы Павла Филипа и помощника государственного секретаря США Виктории Нуланд - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip a avut o întrevedere cu adjunctul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland. Despre ce au discutat înalții funcționari?

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. SUA sunt gata să susțină integritatea teritorială a Moldovei și reglementarea pașnică a conflictului transnistrean, a declarat adjunctul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip care a avut loc în contextul participării delegaţiei Republicii Moldova la Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU.

După cum transmite serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri al Moldovei, "Nuland a reiterat disponibilitatea ţării sale de a susţine şi în continuare integritatea teritorială a Republicii Moldova şi rezolvarea pe cale pașnică a problemei transnistrene".

Assistant Secretary of State Victoria Nuland in Kiev - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Victoria Nuland, o nouă atenționare pentru Moldova

În afara conflictelor din regiune și reglementarea conflictului transnistrean, părțile au mai discutat și despre situația social-politică din Moldova.

Șeful cabinetului de miniștri a informat-o pe Nuland că "au fost realizate peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme, s-a reușit negocierea unui staff level agreement cu Fondul Monetar Internațional, iar în octombrie urmează să fie semnat Acordul cu FMI".

Nuland a menţionat că apreciază munca realizată de Guvernul Republicii Moldova. "Ați dat dovadă de curaj. Mergeți înainte și aveți deplinul nostru suport în realizarea reformelor"", o citează pe Nuland serviciul de presă al Guvernului RM.

Oficialul american a îndemnat Executivul să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Pavel Filip a dat asigurări că toate condițiile FMI vor fi îndeplinite în termenele stabilite.

Fluxul de știri
0