Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victoria Nuland, o nouă atenționare pentru Moldova

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaAssistant Secretary of State Victoria Nuland in Kiev
Assistant Secretary of State Victoria Nuland in Kiev - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean de externe Andrei Galbur a avut, la Munchen, o întrevedere cu Asistentul Secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Victoria Nuland.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. În cadrul Conferinţei anuale de securitate de la München, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, cei doi interlocutori au efectuat un schimb pertinent de opinii privind subiectele actuale de pe agenda bilaterală, priorităţile guvernului moldovean, evoluţiile politice din ţară.

”Oficialul american a reiterat importanța înfăptuirii neîntârziate a reformelor asumate de către Republica Moldova, în particular, vizând sistemul justiţiei, combaterea corupției, asigurarea supremaţiei legii, redresarea situaţiei din sectorul financiar-bancar. Ea a încurajat autorităţile moldoveneşti să întreprindă măsurile necesare în vederea soluţionării problemelor arzătoare şi ameliorării situaţiei social-politice din ţară”, se spune în comunicatul MAEIE. 

Ministrul  Galbur a ţinut să dea asigurări că noul guvern de la Chişinău este ferm hotărât să-şi îndeplinească angajamentele în care s-a angrenat pentru a-şi recâştiga încrederea în faţa cetăţenilor ţării şi a partenerilor externi de dezvoltare.


Fluxul de știri
0