Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Narîșkin va conduce Serviciul de spionaj extern al FR

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaSergei Naryshkin
Sergei Naryshkin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a operat remanieri de cadre, numindu-l șef al Serviciului de spionaj extern pe spicherul Dumei de Stat al FR, Serghei Narâșkin.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Spicherul Dumei de Stat de legislatura a 6-a, Serghei Narîșkin va conduce din 5 octombrie Serviciul de spionaj extern, se arată în decretul președintelui FR Vladimir Putin.

"A-l numi pe Narîșkin Serghei Evghenievici în funcția de director al Serviciului de spionaj extern al Federației Ruse. Decretul intră în vigoare din data de 5 octombrie 2016", citează serviciul de presă al Kremlinului decretul președintelui.

Narîșkin este în fruntea Duma de Stat de legislatura a 6-a din momentul constituirii ei (2011), iar până atunci a condus administrația prezidenţială (2008-2011) și a ocupat funcția de vicepremier (2004-2008).

Председатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Narâșkin: Duma de Stat urmărește evenimentele din Moldova

Surse din cadrul Partidului "Rusia Unită" au relatat pentru RIA Novosti că mandatul de parlamentar al lui Narâșkin, obţinut pe listele de partid, va trece la următorul candidat de pe lista formaţiunii.

La alegerile pentru Duma de Stat, Narîșkin a candidat și pe lista de partid, și pe cea uninominală de circumscripție, trecând pe ambele liste în Dumă. El a trebuit să aleagă pentru ce mandat să opteze și s-a oprit la cel uninominal.

"Conform legii, mandatul lui Narîșkin va trece la următorul candidat din partidul "RU" care nu a trecut pe lista federală", a precizat interlocutorul agenției.

Potrivit acestuia, din acest grup regională în Dumă au trecut doi candidați: Serghei Narîșkin și Svetlana Jurova. Deoarece Narîșkin a renunţat mandatul de pe listă, din grupul lui regional în Dumă vor trece acum Jurova și următorul de pe listă, Alecsei Leașcenko.

Fluxul de știri
0