Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul i-a uşurat munca guvernatorului BNM

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputaţii au numit, vineri, în funcţie doi noi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei. Aceştia vor avea un mandat de 7 ani.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. În prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în funcţie doi noi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-a decis cine îl va înlocui pe guvernatorul BNM

Este vorba despre Vladimir Munteanu și Cristina Harea. Candidaturile acestora au fost propuse de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

Potrivit deciziei Parlamentului, Vladimir Munteanu îşi va începe activitatea la BNM din 5 octombrie, iar Cristina Harea chiar din ziua adoptării hotărârii. Mandatul celor doi viceguvernatori ai BNM este de 7 ani.

Potrivit lui Cioclea, cei doi candidaţi se caracterizează prin profesionism şi integritate. Ambii au experienţă în domeniu, inclusiv peste hotare.

Cristina Harea a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Americane din Moldova. Este specialist în domeniul finanţe şi investiţii. Vladimir Munteanu a candidat la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, în cadrul concursului organizat de Parlamentul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0