Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

A treia zi de proteste la Sharlotte. Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene

© AP Photo / LM OteroПолиция расстрелы Даллас
Полиция расстрелы Даллас - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, autoritățile au anunțat instituirea stării de urgență și au impus restricții de circulație.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. În orașul american Sharlotte din statul Carolina de Nord, protestele continuă deja a treia zi consecutiv. Acestea s-au declanşat după ce poliţia a omorât un locuitor de culoare.

Forţele de ordine au fost nevoite să folosească gazele lacrimogene împotriva protestatarilor. Demonstranții au blocat artera principală din oraș. Protestatarii s-au împrăștiat în momentul în care poliţia a pus în aplicare gazele lacrimogene și gloanțele de cauciuc.

Полиция США - Sputnik Moldova
Dezordini în orașul Charlotte. O persoană a decedat

Anterior, autoritățile oraşului au declarat stare de asediu, care este în vigoare de la miezul nopții până la ora șase dimineața.

În timpul protestelor au avut de suferit câțiva polițiști și persoane civile. Unul dintre protestatari a fost grav rănit și a decedat la spital.

Potrivit raportului poliției, colaboratorii forțelor de ordine au observat marți seara un bărbat înarmat care coborâse din automobil, după care au deschis focul asupra acestuia. Din cauza rănilor, acesta a decedat la spital. Bărbatul s-a dovedit a fi un afro-american de 43 de ani, pe nume Keith Lamont Scott. Polițistul care a tras este și el afro-american.

Fluxul de știri
0