Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chişinău condamnată în instanţă

© Sputnik / Мирослав РотарьУчастники рейда "СтопХам" проследовали от центральных корпусов мединститута до улицы Измаильской.
Участники рейда СтопХам проследовали от центральных корпусов мединститута до улицы Измаильской. - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Buiucani a obligat primăria municipului Chişinău să ţină cont de necesităţile speciale ale persoanele cu mobilitate redusă atunci când proiectează sau repară străzile.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Luni, Judecătoria Buiucani a obligat Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie să modifice proiectul de reparaţie a străzilor V. Alecsandri şi a bulevardului C. Negruzzi, ţinând cont de necesitățile persoanelor cu deficiențe locomotorii.

Reprezentanta asociației "CAJPD", Stajila Elena, care a înaintat cererea de chemare în judecată, a declarat că este satisfăcută de decizia instanţei.

”Consider că prin hotărârea respectivă autoritatea judecătorească a făcut un pas important pentru asigurarea respectării angajamentelor asumate prin art. 9 din Convenția ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Mă bucură faptul că instanța de judecată este conștientă de necesitatea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități”, a declarat Stajila.

Autoritățile vor fi nevoite să suporte cheltuieli suplimentare considerabile pentru ca să execute lucrări suplimentare de reparație capitală a străzilor nominalizate.

Odată cu ratificarea Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Republica Moldova şi-a asumat mai multe angajamente care vizează respectare drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Fluxul de știri
0