Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Judecătoria Buiucani este asaltată de procurori şi ofiţerii CNA

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii depun astăzi la Judecătoria Buiucani demers cu privire la aplicarea mandatului de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pentru fiecare dintre cei 15 judecători şi 3 executori judecătoreşti, reţinuţi marţi de ofiţerii CNA.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Procurorii vor solicita joi, 22 septembrie, în instanţă aplicarea mandatului de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pentru cei 15 judecători şi 3 executori judecătoreşti, reţinuţi marţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Viorel Morari - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Judecătorii moldoveni, complici la spălarea a peste 20 de miliarde de dolari

„Procurorii depun astăzi la Judecătoria Buiucani demers cu privire la aplicarea mandatului de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pentru fiecare dintre cele 18 persoane reţinute la începutul săptămânii”, a declarat pentru Sputnik procurorul Maria Vieru, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale.

Procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari, a declarat în ajun în cadrul unei conferinţe de presă că toate cele 18 persoane sunt acuzate într-un dosar de spălare de bani şi complicitate la spălare de bani. Potrivit procurorului, cu ajutorul acestor judecători şi executori judecătoreşti, printr-o bancă din Moldova au fost spălate 20 de miliarde de dolari.

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie împreună cu procurorii anticorupţie au desfăşurat, marţi, percheziţii la mai multe judecătorii din ţară, inclusiv la domiciliile unor judecători. În total în dosar sunt vizate 20 de persoane, dintre care  16 judecători şi 4 executori judecătoreşti.

În prezent, toate cele 18 persoane reţinute se află în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Fluxul de știri
0