Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră în Moldova: 15 judecători şi 3 executori după gratii, doar într-o zi

© Sputnik / Мирослав РотарьВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au desfăşurat, marţi, percheziţii în cadrul unui dosar penal în care sunt vizate 20 de persoane: judecători şi executori judecătoreşti.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Procurorul anticorupţie Viorel Morari a declarat marţi, 20 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă că descinderile efectuate la mai multe judecătorii din ţară au vizat 20 de persoane: 16 judecători şi 4 executori judecătoreşti.

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie împreună cu procurorii anticorupţie au desfăşurat, marţi, percheziţii la mai multe judecătorii din ţară, inclusiv la domiciliile unor judecători. Descinderile vizează acte de corupţie în care ar fi implicaţi unii magistraţi.

Din cele 20 de persoane vizate în dosar, 18 au fost reţinute.

„Au fost reţinute 18 persoane: 15 judecători şi 3 executori judecătoreşti”, a declarat Morari.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ultima oră: magistraţi reţinuţi, percheziţii la mai multe judecătorii din ţară

Procurorul anticorupţie a menţionat că nu poate oferi detalii despre dosar, numele judecătorilor, judecătorii, deoarece ancheta este în curs de derulare.

„Probabil că acţiunea va dura şi miercuri. Mâine vom oferi mai multă informaţie pe caz”, a promis Morari.

Ancheta pe numele celor 16 judecători a început în urma unei sesizări depusă, marţi, de procurorul general interimar Eduard Harunjen la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care a solicitat urmărirea penală pe numele magistraţilor.

Potrivit unor informaţii, percheziţiile au avut loc la Curtea de Apel Chişinău, judecătoria sectorului Râşcani din capitală şi la cea din Comrat.

Fluxul de știri
0