Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecătorii au decis că viceprimarul Chișinăului va rămâne în arest

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediaСудебный молоток
Судебный молоток - Sputnik Moldova
Abonare
Judecata a considerat că este necesară prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv pentru viceprimarului Vladimir Coteț. Acesta a refuzat să comenteze decizia instanței.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Viceprimarul Chișinăului Vladimir Coteț va rămâne în arest. Luni, Judecătoria sectorului Centru al capitalei a prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv pe numele funcționarului.

Astfel, colegiul de judecată a respins demersul avocaților viceprimarului care au cerut ca inculpatul să fie plasat în arest la domiciliu.

Coteț a asistat la dezbateri. După pronunțarea deciziei el a refuzat să facă vreun comentariu.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă a știut ce făcea viceprimarul arestat pentru corupție: de ce a tăcut

Anterior, Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), a declarat că la începutul acestui an CNA a atras atenția asupra încălcărilor comise în procedura de recepție finală a câtorva clădiri din Chișinău.

În afară de viceprimarul capitalei, au mai fost reținuți inspectorul principal din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare din cadrul Primăriei Chişinău şi încă doi intermediari. La 25 mai au fost efectuate percheziții la domiciliile, în birourile de la serviciu și în automobilele cetățenilor implicaţi în aceste încălcări. Este vorba în special de urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc.

În total, pe aceste capete de acuzare au fost intentate 10 dosare penale. Persoanele care figurează în dosarele respective sunt învinuite de depășirea atribuțiilor de serviciu, luare de mită și falsificarea actelor publice. A fost depistat și un caz de corupere a persoanelor cu funcții de răspundere. Suma maximă a mitei constituie 12 mii de euro. Tot în arest preventiv se află și Radu Blaj.

Fluxul de știri
0