Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă a știut ce făcea viceprimarul arestat pentru corupție: de ce a tăcut

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ
Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprimarul Chişinăului, Vlad Coteţ, a fost arestat pentru corupție. Acesta este deținut în Penitenciarul 16 din capitală.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. Știam de dinainte ce se întâmplă și cum se întâmplă, a declarat primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă despre cazul  viceprimarului Vlad Coteţ, care a fost arestat preventiv pe un termen de 25 de zile pentru acte de corupție.

”De ani de zile cunosc despre anumite lucruri”, a declarat Chirtoacă.

Potrivit lui, Primăria Capitalei desfășoară de mai mulți ani acțiuni anticorupție care au înregistrat rezultate. 

”Toți au fost avertizați să activeze legal și să nu facă prostii. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele pe care le comite”, a continuat Chirtoacă. 

Coteţ, învinuit în dosarul Primăria, a fost arestat pentru 25 de zile. Decizia a fost luată, vineri, de Judecătoria Buiucani la solicitarea procurorilor anticorupţie. Acesta a fost transferat la Penitenciarul 16 din capitală.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viceprimarul Chişinăului este transferat în penitenciar
 

Magistraţii i-au aplicat arest preventiv în izolator pentru 25 de zile şi inspectorului de stat în construcţii, învinuit în acelaşi dosar. Alţi doi figuranţi din acest dosar, care aveau rolul de intermediar, au primit câte 20 de zile de arest în izolator.

În cazul şefului adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj, instanţa a decis arest preventiv în izolator pe un termen de 10 zile.

Coteţ a fost reţinut acum două zile de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, împreună cu şeful adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare,  un inspector de stat în construcţii şi doi intermediari, în cadrul unui dosar de corupţe la eliberarea actelor în construcţie.

În aceiaşi zi, Coteţ le-a declarat ofiţerilor CNA că se simte rău. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din capitală şi ulterior spitalizat.


Fluxul de știri
0