Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă a găsit sursa mirosului neplăcut din oraş

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiştii au identificat deja câteva surse care se fac vinovate de mirosul neplăcut din capitală. Primarul a declarat că investigaţiile vor continua şi pe parcursul acestei săptămâni.

CHIŞINĂU, 19 sept – Sputnik. Luni, după şedinţa Primăriei, Dorin Chirtoacă împreună cu directorul Întreprinderii Municipale „Apă-Canal”, Veronica Herţa, au declarat că mirosul neplăcut din capitală, care a fost resimţit în municipiu pe parcursul ultimelor zile, nu este cauzat doar de staţia de epurare, ci şi de activitatea industrială a unor agenţi economici.

„În sectorul Botanica, fabrica de producere a băuturilor spirtoase „Zernoff” este o sursă de miros şi, de asemenea, producătorii de mezeluri. Investigaţiile vor continua şi săptămâna aceasta pentru a stabili alte surse ale mirosului neplăcut din capitală”, a declarat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Societate
Lui Chirtoacă "nu-i pute urma"

De asemenea, directorul Întreprinderii Apă – Canal, Veronica Herţa, a declarat că mirosul neplăcut din Chişinău nu provine doar de la staţia de epurare.

„Acel miros, care s-a simţit în ziua de vineri pe întreg teritoriul municipiului, nu este doar de la staţia de epurare, ci provine şi din alte surse”, a declarat Herţa.

Anterior, Ministerul Mediului anunţa că va solicita Guvernului ridicarea moratoriului asupra controalelor și va cere permisiunea pentru realizarea verificării specializate a unor agenți economici, acțiunile iresponsabile ale cărora generează mirosul deranjant pentru cetățeni.

Fluxul de știri
0