Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Marea Britanie a fost somată în mod repetat să plece din UE

Abonare
În cel mai scurt timp posibil, Regatul Unit al Marii Britanii trebuie să lanseze procedura de ieşire din Uniunea Europeană pentru a se pune capăt situaţiei de incertitudine, solicită preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a insistat că Uniunea Europeană nu îşi permite să fie ţinută pe loc prin amânarea activării Articolului 50 al Tratatului Lisabona, care permite unui stat părăsirea comunităţii europene, relatează ziarul german Morgen Post.

Премьер-министр Бельгии Херман Ашиль ван Ромпей - Sputnik Moldova
Van Rompeuy: un nou referendum cu privire la "Brexit" va fi "o farsă"

Junker transmite Londrei să trimită cât mai repede scrisoarea de divorţ pentru a se pune capăt incertitudinii.

"Nu vreau să intervin în situaţia politică britanică. Dar ar fi în interesul tuturor părţilor ca Marea Britanie să trimită cât mai curând scrisoarea de divorţ, pentru a nu prelungi fără a fi necesar perioada de incertitudine", a declarat Jean-Claude Juncker.

Theresa May, premierul Marii Britanii, a spus că procedura pentru ieşirea din Uniunea Europeană va fi lansată în ianuarie-februarie 2017.

Cetăţenii britanici s-au pronunţat în luna iunie în favoarea ieşirii din UE.

Fluxul de știri
0