Van Rompeuy: un nou referendum cu privire la "Brexit" va fi "o farsă"

© Flickr / Luc Van BraekelПремьер-министр Бельгии Херман Ашиль ван Ромпей
Премьер-министр Бельгии Херман Ашиль ван Ромпей - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-președintele Consiliului European, Van Rompeuy, a declarat într-un interviu pentru portalul EurActiv că nu-și poate imagina "că după o campanie atât de lungă (Brexit), procesul ar putea fi repetat .

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Organizarea unui nou referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană ar putea fi o farsă, consideră primul președinte al Consiliului European Herman, Van Rompeuy.

La 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc un referendum privind apartenența țării la UE. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din UE au votat 51,9% dintre britanici.

"Nu îmi pot imagina că după o campanie atât de lungă, cu atâtea lucruri puse pe masă, inclusiv munciuni și adevăruri, acel proces s-ar putea repeta. Asta ar putea fi o farsă", a spus Van Rompeuy, într-un interviu pentru portalul EurActiv.

Referendum în Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Brexit – începutul sfârșitului sau ”perestroika” la standarde UE

Anterior, într-o emisiune la canalul de televiziune Canvas, ex-președintele Consiliului European nu a exclus destrămarea Marii Britanii din cauza rezultatelor referendumului privind Brexit. Potrivit oficialului, "acesta poate fi sfârșitul pentru Marea Britanie".

Van Rompuy este de părere că poporul britaic a votat împotriva propriului interes, în timp ce Uniunea Europeană este capabilă să meargă mai departe fără Marea Britanie în privința securității, a apărării sau a politicii externe.

Fluxul de știri
0