Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin a vorbit despre situaţia politică din Moldova

© Photo : Пресс-служба правительства / Сабыр АильчиевВладимир Путин прибыл в Кыргызстан
Владимир Путин прибыл в Кыргызстан - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Rusiei a numit paşii politici pe care Moscova îi aşteaptă din partea Chişinăului.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. În discursul său dedicat rezultatelor summit-ului CSI de la Bişkek (Kirghizia), preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat, între altele, că Moscova doreşte ca Moldova să depăşească dificultăţile politice cu care se confruntă.

Stema RM - Sputnik Moldova
Politică
De ce Moldova a refuzat să preia președinția CSI

„Cunoaştem faptul că Moldova urma să preia preşedinţia (comitetului şefilor de stat CSI, red.). Dar există o mai multe dificultăţi, pe care noi cu toţii le cunoaştem şi îi dorim Moldovei să le depăşească cât mai curând", a declarat Putin pentru jurnalişti.
Totodată, Putin a remarcat faptul că vineri şi sâmbătă a avut discuţii cu premierul moldovean Pavel Filip.
„Sper că vom construi un dialog lucrativ, dar să vedem ce va ieşi din asta. Ne dorim mult să ajungem la un consens. Însă în format bilateral deja nu mai putem face acest lucru, dat fiind acel fapt că Moldova a semnat cunoscutul acord cu Uniunea Europeană. Va fi necesară, bineînţeles, participarea Comisiei Europene. Vom spera că ne va reuşi să concepem unele soluţii pozitive", a conchis liderul de la Kremlin.
La summit-ul CSI din 16-17 septembrie curent ţara noastră a fost reprezentată de Prim-ministrul Pavel Filip. El a pledat pentru intensificarea şi diversificarea cooperării economice în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Fluxul de știri
0