Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Moldova a refuzat să preia președinția CSI

© Sputnik / Мирослав РотарьStema RM
Stema RM - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova a renunțat să preia președinția CSI în 2017. Guvernul Republicii Moldova a comentat această decizie. Care este motivul?

CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Guvernul a confirmat că Republica Moldova a refuzat să preia  președinția Comunităţii Statelor Independente.

"Guvernul Moldovei a informat la timp partenerii din CSI cu privire la complicațiile care ar putea apărea în cazul în care țara va accepta în 2017 copreședinția, iar peste un an președinția în cadrul CSI, luând în considerare dificultățile financiare, dar și faptul că anul 2018 este un an electoral cu toate consecințele ce reies din aceasta", a comunicat pentru Sputnik serviciul de presă al Guvernului.

Ministrul de externe Andrei Galbur s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Politică
Despre ce au discutat Galbur şi Lavrov în capitala Cârgâzstanului

S-a menţionat de asemenea că în cazul preluării președinției CSI, Moldova "nu ar fi fost în măsură să acopere eficient toate domeniile de colaborare în cadrul Comunității, deoarece ţara noastră nu participă la discuţiile tradiționale cu privire la problemele de cooperare militară și de securitate.

Vineri, la Bișkek este are loc cea de-a 25-a ședință jubiliară a Consiliului șefilor de state ai CSI, prezidată de președintele Kârgâzstanului Almazbek Atambaev. În locul președintelui Nicolae Timofti, Moldova este reprezentată de prim-ministrul Pavel Filip.

Anterior, consilierul președintelui FR, Iurie Ușakov, a declarat că participanții la summit vor elabora o decizie privind președinția Rusiei în CSI pentru anul 201.

Fluxul de știri
0